προταση γαμου σε σινεμα
Οι εκρήξεις τερμάτισαν τη σχετική ηρεμία που επικρατούσε το τελευταίο διάστημα στη δεύτερη μεγαλύτερη λιβυκή πόλη, όπου μαίνονταν εχθροπραξίες από το 2014 ως τα τέλη του 2017.
Η πρώτη έκρηξη έγινε έξω από ένα τέμενος στην κεντρική συνοικία Ας Σαλμάνι, καθώς οι πιστοί αποχωρούσαν μετά την απογευματινή προσευχή.
Περίπου 10 ως 15 λεπτά αργότερα, αφού είχαν σπεύσει στο σημείο αστυνομικοί και τραυματιοφορείς, καθώς και αξιωματούχοι, σημειώθηκε η δεύτερη και ισχυρότερη έκρηξη, μιας βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε ένα αυτοκίνητο σταθμευμένο στην απέναντι πλευρά του δρόμου, πλήττοντας ένα ασθενοφόρο και προκαλώντας υψηλότερο αριθμό θυμάτων.
Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν ο Άχμεντ αλ Φαϊτούρι, επικεφαλής του τμήματος ερευνών της γενικής διοίκησης των δυνάμεων ασφαλείας της ανατολικής Λιβύης. Ανάμεσα στους τουλάχιστον πενήντα τραυματίες ήταν ένας ανώτερος αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών, ο Μάχντι αλ Φάλα.
Ανάμεσα στα θύματα ήταν επίσης πολλοί πολίτες, ανάμεσά τους ένας Αιγύπτιος που εργαζόταν σε ένα εμπορικό κατάστημα μπροστά στο τέμενος. Σύμφωνα με πηγές σε νοσοκομεία ο τελικός απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να είναι ακόμη βαρύτερος, καθώς πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Δεν έγινε άμεσα σαφές ποιος ευθύνεται για την επίθεση.
Δυνάμεις πιστές στον Χαλίφα Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, επικράτησαν στη Βεγγάζη έπειτα από έναν παρατεταμένο αστικό πόλεμο εναντίον ισλαμιστών και άλλων αντιπάλων τους, που κατέστρεψε μεγάλο μέρος της πόλης όπου βρίσκεται ένα από τα κυριότερα λιβυκά λιμάνια.
Είχαν σημειωθεί πολλές βομβιστικές επιθέσεις στο τελικό στάδιο της σύγκρουσης με στόχο τις δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ) του Χάφταρ, όμως ο απολογισμός της επίθεσης που σημειώθηκε την Τρίτη είναι πολύ υψηλότερος από ό, τι συνήθως.
Ο ΛΕΣ είχε ανακηρύξει τη νίκη του στη Βεγγάζη τον Ιούλιο, όμως σποραδικές μάχες συνεχίζονταν μέχρι και τον περασμένο μήνα, όταν οι δυνάμεις του κατέλαβαν και την τελευταία θέση των εχθρών του. Επιβάλλει αυστηρό έλεγχο στη Βεγγάζη και άλλες περιοχές της ανατολικής Λιβύης.
Η σύγκρουση στη Βεγγάζη αποτελούσε μέρος της ευρύτερης, χαοτικής σύρραξης που ξέσπασε στη Λιβύη μετά την ανατροπή και τη θανάτωση του πρώην ηγέτη της χώρας Μουάμαρ Καντάφι από εξεγερμένους που έλαβαν εκτεταμένη υποστήριξη από το NATO το 2011.
Στη χώρα της βόρειας Αφρικής διεκδικούν την εξουσία δύο αντίπαλες κυβερνήσεις, που έχουν συμμαχήσει με διάφορες, αντιμαχόμενες ένοπλες ομάδες, από το 2014.
Η κυβέρνηση της ανατολικής Λιβύης, που έχει συμμαχήσει με τον ΛΕΣ του Χάφταρ κι εναντιώνεται στη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), η οποία είναι εγκατεστημένη στην πρωτεύουσα, ανακήρυξε τριήμερο πένθος μετά την επίθεση της Τρίτης.
πλυντηριο πιατων πιτσος dri4305
πλυντηριο πιατων πιτσος dri4305
https://kzhadrgf.blogspot.com/2019/03/blog-post_51.html
https://gllxcthb.blogspot.com/2019/05/blog-post_77.html
No comments:
Post a Comment