Saturday, January 19, 2019

χειριστω εν παροδω

https://hbmvymhf.blogspot.com/2019/05/blog-post_49.html
γυαλια ηλιου καλοκαιρι 2018

Ο γεννημένος στις 17 Μαρτίου 1939, στο Κουζάνο Μιλανίνο, ακολούθησε τελικά το όνειρό του μέχρι τέλους και ασχολήθηκε με αυτό που αγαπούσε περισσότερο από παιδί. Το ποδόσφαιρο. Παρότι ο πατέρας του πάντα τον συμβούλευε να μείνει μακριά από τα γήπεδα. Σήμερα, στα 77 του χρόνια και έχοντας πια τόση εμπειρία ώστε να μπορεί να «διαβάσει» το ποδόσφαιρο όσο λίγοι, ο Τζοβάνι Τραπατόνι, περί ου ο λόγος, μιλά στο ΑΠΕ για τα πάντα και τους πάντες, από τον Ζιντάν και τον Σιμεόνε, μέχρι τον Μανωλά, τον Ολυμπιακό και την παρ' ολίγον συνεργασία με τους ερυθρόλευκους τη δεκαετία του '90.


παγοδρομιο θεσσαλονικη κοσμος

-Σίγουρα το Champions League, αποτελεί σημείο αναφοράς στο ευρωπαικό ποδόσφαιρο. Είναι το κορυφαίο τουρνουά των ομάδων. Η διοργάνωση της δόξας και του χρήματος. Εκεί που κάθε σύλλογος επιθυμεί να συμμετάσχει και ονειρεύεται να κατακτήσει...


«Το Champions League, είναι μία μεγάλη ευρωπαική League. Εκεί παίζουν οι καλύτερες ομάδες, αγωνίζονται οι πιο ξεχωριστοί παίκτες. Ενα τουρνουά που προσφέρει θεαματικό ποδόσφαιρο. Με γεμάτα γήπεδα. Ενα πραγματικό παράδειγμα λειτουργίας στο ποδόσφαιρο. Οι ομάδες κερδίζουν πολλά χρήματα και επίσης επενδύουν πολλά για να μπορέσουν να διακριθούν. Δυστυχώς, χώρες που βιώνουν μία μεγάλη οικονομική κρίση, όπως είναι η Ιταλία και η Ελλάδα, δεν μπορούν να κάνουν μεγάλες επενδύσεις. Και αυτό δημιουργεί μεγάλες δυσκολίες. Είναι μία περίπλοκη κατάσταση, ως συνέπεια αυτής της κρίσης».


Ο Τραπανόνι, κατέκτησε ως παίκτης (ανάμεσα στα επτά συνολικά του τρόπαια) με τη Μίλαν δύο Κύπελλα πρωταθλητριών (1963 και 1969) και ένα επίσης ως προπονητής (μεταξύ των 23 συνολικά τίτλων του) με την Γιουβέντους.


https://uxxhmgms.blogspot.com/2019/01/blog-post_2.html

Αυτό το τελευταίο, στις 29 Μαίου 1985, ήταν στην τραγωδία του Χέιζελ. Ενας θρίαμβος που δεν άφησε ούτε σκιά από χαμόγελο: Μπόνιεκ, Ρόσι, Ταρντέλι, Πλατινί.


Ενα ραντεβού με την Ιστορία, την ημέρα που η Ιστορία είχε άλλα να σκεφτεί. «Αυτή η πληγή θα παραμείνει πάντα ανοικτή» θα πει μετά από χρόνια ο Ιταλός προπονητής.


trapatoni2



χειριστω εν παροδω
χειριστω εν παροδω

No comments:

Post a Comment